Facebook že ima zasnovo za mobilno plačevanje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Po navedbah spletnega portala Tech Crunch naj bi družbeno omrežje že imelo zasnovo za mobilno plačevanje.
Oglej si celoten članek

Zasnovo za plačevanje je v iOSovi aplikaciji zaznal študent računalništva na Stanfordu Andrew Aude, ki je na Twitterju objavil tudi slike omenjene funkcije. Prijatelji naj bi si tako prek Facebook Messengerja lahko pošiljali denar, za plačevanje pa bi lahko uporabili debetne kartice ali kreditno kartico Mastercard. Zaenkrat še ni znano, ali bo Facebook zračunaval provizijo za denarna nakazila. Aude pa je povedal, da aplikacija ni omenila nikakršne provizije, zato bi lahko bila nakazila tudi brezplačna.

Tech Crunch še piše, da je zaenkrat še nejasno, kaj namerava Facebook s to funkcijo doseči oziroma ali se nameravajo spustiti v tekmo s preostalimi ponudniki spletnega nakazovanja denarja, kot je na primer PayPal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.