Factor banka zapira osebne račune

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Za vse dosedanje komitente Factor banke se izteka čas za zaprtje osebnih računov.
Oglej si celoten članek

Banka zaključuje poslovanje z osebnimi računi fizičnih oseb, poslovanje z varčevalnimi računi ter kartično in gotovinsko poslovanje. Od ponedeljka tako ne bodo delovale ne plačilne kartice, ne spletna banka, ne bankomati.

Če komitenti računov ne bodo zaprli sami, bo to storila banka sama. V Factor banki so sicer stranke o opustitvi poslovanja s fizičnimi osebami obvestili že decembra lani.

Komitenti naj sporočijo podatke

Že takrat so prosili, da jim stranke, v kolikor je na njihovem osebnem ali varčevalnem računu še razpoložljivo stanje, zaradi izplačila denarja čim prej sporočijo številko osebnega računa pri drugi banki ter predložijo dokazilo o njegovem lastništvu.

Enako velja za primere, ko imajo posamezniki pri Factor banki vezano vlogo. Pogoji vezave in roki zapadlosti depozitov sicer v celoti ostajajo nespremenjeni.

Minus morajo poravnati komitenti

V primeru, da je stanje na osebnem računu negativno, pa morajo komitenti minus do ponedeljka poravnati. Stranke, ki so do zdaj dohodke prejemale na račun pri Factor banki, morajo s podatki o novem osebnem računu seznaniti tudi izplačevalce dohodkov ter na novi račun prenesti vse odprte trajnike in direktne obremenitve.

Factor banka je tako kot mariborska Probanka od 6. septembra lani v postopku nadzorovane likvidacije. Proces prestrukturiranja, ki predvideva postopno prenehanje poslovanja obeh bank, bo po načrtu končan do konca leta 2016. Iz Probanke podobne odločitve o prenehanju osebnega bančništva za zdaj še niso sporočili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.