Fakina ponovno predlagajo za generalnega direktorja

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Upravni odbor ZZZS je, kot že pred letom dni, za generalnega direktorja vnovič predlagal Sama Fakina. Imenovanje mora potrditi skupščina ZZZS, kjer Fakin uživa veliko podporo, nato pa še poslanci DZ, ki so ga lani zavrnili. Fakin je prepričan, da gre v nos predvsem gradbenim in dobaviteljskim lobijem.
Oglej si celoten članek

Upravni odbor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) bo skupščini ZZZS predlagal, da za generalnega direktorja zdravstvene blagajne za novo štiriletno obdobje imenuje Sama Fakina.

Na razpis sta se prijavila dva kandidata, poleg Sama Fakina, ki zdravstveno blagajno vodi kot vršilec dolžnosti, še sekretar v inšpektoratu za javni sektor Igor Klinar.

V.d., ker ni dobil podpore poslancev

Skupščina bo o imenovanju odločala na naslednji seji 30. marca. Če bo Fakin, ki v skupščini uživa podporo, ponovno imenovan za direktorja ZZZS, mora soglasje k njegovemu imenovanju podati še državni zbor. Samo Fakin pa zadostne podpore v državnem zboru ni dobil že lansko pomlad, zato je maja postal vršilec dolžnosti.

Fakinu je podporo odrekla največja parlamentarna stranka SMC, s tem pa tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc. Fakinu so na mandatno-volilni komisiji  očitali neupoštevanje sklepov vlade, obremenjujoče sklepe računskega sodišča in mu pripisovali soodgovornost za neurejene razmere v zdravstvu. Koalicijska SD je Fakina podprla.

Fakin: Že predolgo opozarjam na nepravilnosti

Fakin je bil prepričan, da razlogi za njegovo zavrnitev niso bili strokovni, pač pa politični in da njegovemu imenovanju nasprotujejo predvsem zdravniški, dobaviteljski in gradbeni lobiji.

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 22:41 15. Marec 2016.

    Fakin, pridi v Trbovlje v ZD in naredi red, če ga že tvoja žena ne more.

  • 16:27 14. Marec 2016.

    A je to VEČNI mandat?

  • 14:57 14. Marec 2016.

    Fakin ima precej masla na glavi in ga ne morejo kar tako predriblati ! Kar on ve je za 20 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.