Falcon bo po novem prevažal človeške organe

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Vladno letalo falcon bo po novem prevažalo tudi človeške organe.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za obrambo in Slovenija transplant naj bi še ta mesec podpisala pogodbo, v skladu s katero bo vladno letalo po novem prevažalo tudi človeške organe. Pobuda je prišla junija letos s strani Slovenija transplanta, ki bo tudi naročnik in plačnik prevozov.

"Do podpisa pogodbe mora vlada sprejeti sklep o razširitvi uporabnikov letala falcon in definirati cenik," so za Žurnal24.si povedali na ministrstvu za obrambo. Dodali so, da bo ura letenja z vključenimi stroški dela stala 4.221 evrov.

Slovenska vojska ima za potrebe falcona izšolane štiri pilote oziroma dve posadki. Za potrebe Slovenija transplanta bo ena posadka v stalni dveurni pripravljenosti; zavod je izrazil potrebo po približno 25 najemih letala letno. Najemali ga bodo za nujne primere, kot so presaditve srca, za katere so morali doslej najemati druga letala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:50 17. Februar 2015.

    Če pa ne vžge v mrzlem vremenu (minister za obrambo v Moskvi).

  • 14:19 17. Februar 2015.

    Zamislite to,moji organi se bodo prevažali v Falconu, to je VIP dogodek. Verjetno bomo tako to letalo naredili rentabilnim

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.