FB hrani izbrisane fotografije

Foto: Žurnal24 (Foto: zurnal24.si)
Pred dnevi je uporabnike Facebooka razburila vest, da so fotografije tudi po letu in pol od izbrisa še vedno vidne in dostopne vsem.
Oglej si celoten članek

Pred kratkim so člani spletnega portala Ars Technica opravili raziskavo, s katero so ugotovili, da Facebook fotografij navkljub zahtevi uporabnika ne izbriše.

Sami so maja lani izbrisali eno fotografijo, z vpisom neposredne povezave do nje pa jo lahko vidijo še danes. Tako so dokazali, da Facebook zavaja uporabnike, ko zagotavlja, da bo fotografija po izbrisu z njihove strani kmalu izbrisana tudi iz trdih diskov njihovih strežnikov.

Ugotovili so še, da so pri izbrisu fotografij najhitrejši omrežji Twitter in Flickr, medtem ko za MySpace to ne velja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.