Februar je udaril po hrani

Foto: Žurnal24 Od danes so dražji mleko in mlečni izdelki, olje in jajca. Dražje bo tudi meso,
Februar se je za potrošnike začel s podražitvami hrane. Nekateri izdelki dražji celo za deset odstotkov.
Oglej si celoten članek

Mleko in mlečni izdelki so od danes v povprečju dražji za 3,5 odstotka, kolikor so svoje izdelke podražile tudi Ljubljanske mlekarne. Po posameznih blagovnih znamkah so sicer mlečni izdelki dražji tudi za šest odstotkov. Proizvajalci za višje cene ne krivijo same surovine, temveč višje cene energentov in embalaže, ki bi se v prihodnje lahko še zviševala.

V Tovarni olja Gea so potrdili, da so z današnjim dnem v povprečju za deset odstotkov dražja rafinirana jedilna olja. Bučno olje so podražili že sredi januarja, in sicer za osem odstotkov. Izgovarjajo se na rast cen surovin in višjih cen embalažnih materialov, prevoza in energentov.

 

Podražitvam niso ušla niti jajca. Jata Emona jih je podražila za pet odstotkov, razlog tiči v dražji krmi, saj se je v zadnjih treh tednih trikrat podražila.

 

Napovedujejo se tudi podražitve mesa in mesnih izdelkov, in sicer za do deset odstotkov, medtem ko so od začetka leta nekateri proizvajalci kruh že podražili za do 12 odstotkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.