Festival Stična enajstič odpira vrata

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Kulturno društvo Stična v istoimenskem kraju že desetletje prireja festival, ki želi biti sozvočje amaterske ter vrhunske glasbene, likovne in gledališke umetnosti. Osvežilni pljusk kulture se začenja v petek.
Oglej si celoten članek
Prireditve Festivala Stična, umeščene v tri konce tednov, bodo potekale od 26. 11. do 11. 12. 2010. Kaj vam bo ta še ponudil, preverite na www.festival-sticna.si.

V GALERIJI pa najdete utrinke iz preteklih let.

V glasbenem delu Festivala Stična bo mogoče videti in, jasno, poslušati, skupino Elvis Jackson, Lada Leskovarja, Klemna Klemna, The Đipsiz, Slovenski citrarski oktet, White Stain, Gross – upe, Zborallico, Šaleški študentski oktet in Strizzy. Zadnja dva sta na sporedu ravno na TA VESELI DAN KULTURE, kar vsako leto praznujejo tudi v Stični, saj so na Prešernov rojstni dan vse prireditve brezplačne.

"Festival Stična s svojo enajsto različico vstopa v zrelo življenjsko obdobje. Preživel je burno začetno obdobje nastajanja in utrjevanja v širšem kulturnem prostoru, se prebil čez meje naše države in narodnega območja ter se zasidral v zavest ljudi. S svojimi cilji ter sporočili je gotovo pripomogel k dejstvu, da se število in kakovost kulturnih dogodkov v okolju povečuje ter da se rojevajo bratski projekti,"
o 11. izvedbi festivala pravi Mik Lampret, eden glavnih protagonistov organizacije, sicer pa dolgoletni zaljubljenec v stiške odrske deske.

Na njih je nastala tudi predstava Obtoženi volk, na ogled bodo med drugim tudi znameniti performans Monty Phyton v izvedbi Nike-Laja in prf… bande, Ionescova Učna ura gledališčnikov iz Srbije ter pantomimska predstava Trajčeta Gjorgieva iz Makedonije z naslovom Človek. Poskrbeli so tudi za otroke, katerim je namenjena predstava Rdeča kapica in čarovnik Magic Brane. Začetek festivala bo kot vsako leto najbolj svečan dogodek. Potekal bo v Muzeju Krščanstva na Slovenskem, ki deluje v prostorih starodavnega stiškega samostana, odprtje Festivala pa bo v znamenju likovne razstave uveljavljenega makedonskega slikarja Stojanča Andonova - Dita in vokalnega kvarteta Pella. Kaj vam bo še ponudil 11. Festival Stična, preverite na www.festival-sticna.si.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.