Fides Kendi očita nepremišljenost

Foto: Žurnal24
Fides. Poziv Rajka Kende, naj zdravniki pri svojem delu upoštevajo pravila za stavko, je nepremišljen.
Oglej si celoten članek

Poziv strokovnega direktorja ljubljanske pediatrične klinike Rajka Kende, naj zdravniki pri delu upoštevajo pravila za stavko, je nepremišljen − tako pravijo v zdravniškem sindikatu Fides. Poudarili so, da zdravniki ne stavkajo ter da bodo tudi po 1. septembru redno delali. Naloga direktorjev je, da poskrbijo za ustrezno organizacijo dela.

Pri zasledovanju političnega cilja, da omeji nadurno delo zdravnikov, političnih odločevalcev niso zanimali ne otroci in ne ostali bolniki. S ciljem nadaljnjega omejevanja nadurnega dela je šla vlada še dlje ter brezkompromisno in enostransko spisala zakon, ki razpolavlja plačila zdravnikom za delo v najtežjih pogojih.
Fides

Fides: Vse je v rokah direktorjev
Redno delo zdravnikov imenovati stavka je za zdravnike nedopustno in žaljivo, poudarjajo in dodajajo: "Direktorji imajo v rokah vse vzvode, da delo organizirajo tako, da bodo bolnikom zagotovili ustrezno zdravstveno varstvo. Pri tem ne potrebujejo pomoči sindikata, saj je ključ do rešitve za nastalo situacijo v rokah vlade."

Kot pravijo, ne bodo reševali sistema, ki za svoj obstoj terja nenehno nadurno delo. Vlado so dovolj dolgo opozarjali, da bodo umaknili soglasja za dodatno nadurno delo, menijo in Pahorjevi ekipi očitajo dvoličnost, ker je ob tem, ko od zdravnikov terja prekomerno delo, v parlament poslala tudi predlog zakona o zdravstveni dejavnosti, "s katerim je želela z drastičnimi ukrepi omejiti vsakršno nadurno delo zdravnikov".

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.