Fides preučuje razlage

Foto: Žurnal24 (Foto: Dejan Mijović)
Pahor je včeraj zdravstvenemu ministrstvu naročil, naj se sestane s predstavniki zdravniškega sindikata. Do srečanja ni prišlo, so pa z ministrstva dobili pošto.
Oglej si celoten članek

Prvi mož Fidesa Konrad Kuštrin je za Žurnal24 potrdil, da so z zdravstvenega ministrstva pozno zvečer prejeli memorandum glede plačevanja nadurnega dela, ki jih je – kot je znano – ponovno postavil na različne bregove. Kot so z ministrstva napovedali že včeraj, memorandum vsebuje pojasnila v zvezi z razlogi in povodi za spremembo zakona o sistemu plač v javnem sektorju, skupaj z izračuni.

Kuštrin nam je povedal, da vsebine memoranduma še niso uspeli preučiti; podrobno naj bi ga prebrali do jutri, ko se bodo do pojasnil tudi opredelili.

Kot je znano, v tem času slovenski zdravniki še vedno zbirajo podpise za umaknitev soglasij nadurnega dela. Če z vlado ne bodo našli skupnega jezika glede plačil nadurnega dela, zdravniki po 1. septembru ne bodo več delali preko rednega delovnega časa.

Kot smo že podrobno razložili, to ne pomeni, da ne bo zagotovljenih dežurnih služb, pač pa bodo slednje šle na račun rednega dela. Torej dežurne zdravstvene službe bodo še vedno na voljo, če pa zdravniki ne bodo več opravljali nadurnega dela, bo šlo to na račun redne oskrbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.