Fiktivno preseljevanje

Referendum. Protikorupcijska komisija je ugotovila, da je bilo množično preseljevanje v Ankaran res fiktivno.
Oglej si celoten članek

Ankaran. “Lepo je, da se počasi razčiščuje, s kakšnimi pobalinskimi metodami je koprski župan Boris Popovič poskušal preprečiti referendum v Ankaranu,” je dejal Gregor Strmčnik, vodja pobude za ustanovitev občine Ankaran. Komisija za preprečevanje korupcije je namreč ugotovila, da naj bi bilo množično prijavljanje stalnega prebivališča v Ankaranu pred referendumom o ustanovitvi občine res fiktivno.

Menim, da bi se moral šef protikorupcijske komisije ukvarjati predvsem s protizakonitimi dejanji, kakršna je bila na primer eklatantna zloraba prav v primeru Ankarana na Pop TV, kjer sta Gregor Strmčnik in novinar Edi Pucer z manipulacijo ustvarjala vtis, kako naj bi bilo v Kopru vse narobe.
Boris Popovič, koprski župan

Sprememba zakonodaje
Posamezniki, kot je dejala komisija, v Ankaranu nikoli niso dejansko prebivali in so stalno prebivališče takoj po referendumu o ustanovitvi občine tudi odjavili. Komisija je zato predlagala vladi, naj zakon o prijavi prebivališča dopolni, predvsem pa naj določi, v katerih primerih lahko upravni organ posameznika prijavi le začasno, dokler se ne ugotovi, ali posameznik dejansko stalno prebiva na tem naslovu. Prav tako pa naj bi bilo možno zlorabe prijave stalnega prebivališča po mnenju komisije preprečiti z obvezno upravno overitvijo izjave lastnika stanovanja, da ima posameznik pravico bivanja na tem naslovu.

Za občino 65 odstotkov

Skrajni čas je, da se zapleti okoli občine Ankaran končajo in da bo samostojna občina čim prej ustanovljena,” poudarja Strmčnik in dodaja, da je po podatkih pobude za samostojnost občine verodostojno glasovalo več kot 65 odstotkov dejanskih prebivalcev Ankarana. Župan Boris Popovič pa pravi, da nima pravice komentirati posameznikove pravice do izbire stalnega prebivališča ter da je treba – če je kaj narobe – spremeniti zakonodajo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.