Forum romskih svetnikov obsoja incident s policisti

Foto: PU Novo mesto
Foto: PU Novo mesto
V sredo nekaj po polnoči sta policista iz Krškega ustavila mladoletnega voznika neregistriranega golfa, ki se je nato večkrat namerno zaletel v policijsko vozilo. Izkazalo se je, da gre za mladoletnega Roma; romski svetniki incident obsojajo.
Oglej si celoten članek

Kot smo že poročali, polcista iz Krškega sta pri redni kontroli prometa ugotovila, da za volanom osebnega avtomobila sedi mladoletnik brez vozniškega dovoljenja, rdeči golf, ki ga je vozil, od prejšnjega četrtka naprej ni več registriran in zavarovan.

Med postopkom, ki ga policista še nista zaključila, je mladoletnik odpeljal, nato pa se policistoma, ki sta sicer odpeljala za njim, spet približal in se večkrat namerno zaletel v njuno vozilo. Pri tem sta se policista poškodovala. “Policista sta dobila lažje telesne poškodbe, še vedno pa sta na bolniški, in sicer v domači oskrbi,” nam je povedal Robert Perc s policijske uprave Novo mesto.

Ker se je izkazalo, da je bil mladoletni povzročitelj incidenta Rom, so se oglasili tudi v Forumu romskih svetnikov. Predsednik foruma Darko Rudaš in romski svetnik Moran Jurkovič  obžalujeta dogodek in poškodovanima policistoma želita uspešno okrevanje. Upata, da incident ne bo vrgel slabe luči na celotno romsko skupnost v Krškem.

Pepričana sta, da je prav policija tisti organ, ki na terenu redno vzdržuje stike z Romi in policiste pozivata, da k delu pritegnejo tudi druge pristojne institucije, ki naj zagotovijo varno okolje za sobivanje. 

Postopek zoper 17-letnega so nadaljevali kolegi poškodovanih dveh policistov. Voznika so prijeli in ga pridržali, sledi mu ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja napada uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti. V zadnjih treh letih je bil mladoletnik ovaden že osemkrat za štirinajst različnih kaznivih dejanj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:58 22. Avgust 2015.

    Oni lahko delajo kar hočejo, saj ima država dvojna merila!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.