Fotografi tožijo Google

Ameriški fotografi so se odločili za tožbo proti Googlu zaradi množičnega skeniranja knjig.
Oglej si celoten članek

Googleov projekt množičnega skeniranja knjig je temu kalifornijskemu podjetju zdaj nakopal še tožbo fotografov. Ameriško društvo medijskih fotografov in štiri druga združenja od Googlea zahtevajo, da "ustrezno" kompenzira uporabo njihovih fotografij.

Fotografi so vložili skupinsko tožbo na sodišču v New Yorku. Sodišče je sicer že zavrnilo neko drugo skupinsko tožbo, v kateri so društva fotografov zahtevala odškodnino za avtorje v višini 125 milijonov dolarjev oziroma 93 milijonov evrov.

Skeniranje na milijone knjig za potrebe projekta "Google Print" že dolgo buri duhove. Ameriški spletni gigant je na ta način na internet postavil že veliko knjig. Zaslišanja v zvezi s tožbo avtorjev pa doslej še niso prinesla nobene sodne odločitve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.