Frančiškani bodo še čakali

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Pravda za pokopališče. Zahtevajo parcelo in še uporabnino.
Oglej si celoten članek

Maribor. Pravda za slabe tri hektare mariborskega pokopališča Pobrežje je kljub že nekaj obravnavam in delnim odločitvam v korist frančiškanov praktično na začetku. Mariborski rimskokatoliški samostan frančiškanov že od leta 2007 od Mestne občine Maribor (MOM) zahteva "nazaj" omenjeno pokopališče in še plačilo uporabnine v višini slabih 667 tisoč evrov.

Višje sodišče je ugodilo pritožbi zagovornika MOM in sodniku vrnilo primer v vnovično odločanje. Okrožni sodnik Marko Čagran bo tako najprej odločil o lastninski pravici, nato pa se bodo stranke pravdale o odškodnini in morebitni vrnitvi parcele. Naj spomnimo, da so se mimo denacionalizacijskega postopka frančiškani vpisali v zemljiško knjigo kot lastniki dela pokopališča Pobrežje. MOM pa je za vpis izvedela šele, ko je prejela njihovo tožbo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.