Furlan namesto Miške

Foto: Žurnal24 Andrej Miška županovo odločitev o njegovi zamenjavi ocenjuje kot politično. (Fot
Hit. Arčon Brulčevega človeka v nadzornem svetu zamenjal s svojim.
Oglej si celoten članek
Andrej Miška je bil izbor prejšnjega župana Mirka Brulca, zato sem se dogovoril, da bo odstopil s funkcije nadzornika.
Matej Arčon, župan

"Marina Furlana sem predlagal, ker mu zaupam. Izhaja iz gospodarstva in ima dovolj referenc za kakovostno opravljanje te funkcije. Izbran je bil celo za slovenskega podjetnika leta," nam je odločitev o zamenjavi Andreja Miške v nadzornem svetu (NS) Hita pojasnil župan Matej Arčon.

Delničarji Hita so na včerajšnji skupščini Miško, ki je odstopil sam, tako odpoklicali in namesto njega kot predstavnika lokalne skupnosti za mandat štirih let izvolili Furlana, lastnika in predsednika mirenske družbe Intra lighting, sicer tudi vidnega člana LDS.

35 tisoč gostov
Obisk
. Hitove igralnice je med prazniki obiskalo blizu 35 tisoč gostov. To je nekaj odstotkov manj kot v istem obdobju lani, saj se je eden izmed italijanskih praznikov prekrival z velikonočnim ponedeljkom, kar je za Hit pomenilo en dobro obiskan dan manj.

"Vsak župan ima pravico, da si izbere svoje sodelavce," je komentiral Miška, sicer direktor Komunale Nova Gorica. Županovo odločitev ocenjuje kot politično, v njej pa ne vidi nezaupnice. "Mislim, da smo v tem času dobro delali, kar dokazujejo tudi izboljšani rezultati."

Spomnimo, da po spremembi zakona o igrah na srečo lokalni skupnosti ne pripada več samodejno predstavnik v NS Hita, pripada ji zgolj kot solastnici Hita.

Delničarji so kot predstavnika Slovenske odškodninske družbe namesto Irene Uršič, ki je odstopila, v šestčlanski NS včeraj izvolili Andreja Cetinskega.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.