Furs s pesmico opozarja, da imate le še do jutri čas

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Vlogo je mogoče oddati elektronsko, Furs bo podelil nagrade.
Oglej si celoten članek

Zavezanec, ki med letom ni uveljavljal olajšave, in tisti, ki želi medletno olajšavo spremeniti, mora najpozneje do jutri, 5. februarja 2019 vložiti "Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine".

Vlogo je letos prvič mogoče oddati prek mobilne aplikacije eDavki. "Prednost tega načina je, da boste imeli možnost pred izpolnjenega obrazca z lanskimi podatki," pojasnjujejo pri Fursu. Vlogo je mogoče oddati tudi elektronsko prek sistema eDavki brez certifikata.

Srečneža čaka nagrada

Če želite sodelovati v nagradni igri, se vam bo za oddan obrazec tako preko mobilne aplikacije kot preko sistema eDavkov dodelila srečka, s katero se poteguje za električni skiro, električno kolo in nagrado v višini 25.000 evrov.

Foto: FURS Pesmica Fursa

Slovenija Kaj storiti, če vam je Furs poslal to obvestilo?

Pri optimiziranju davčne obveznosti z vidika uveljavljanja posebne olajšave za vzdrževane družinske člane si lahko zavezanci pomagajo s programom za testni izračun dohodnine, ki je objavljen na portalu eDavki. 

Posebne olajšave

Glede uveljavljanja posebne olajšave za vzdrževane družinske člane Furs še posebej izpostavlja pravico do povišane posebne olajšave zavezanca za otroka, ki potrebuje posebno nego in varstvo, če ima pravico do dodatka za nego otroka v skladu z zakonom o starševskem varstvu in družinskih prejemkih ali pravico do dodatka za pomoč in postrežbo v skladu z zakonom o pokojninskem in invalidskem zavarovanju. Prav tako ima pravico do povišane olajšave zavezanec za otroka, ki v skladu s predpisi o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih oseb, nezmožen za delo, ne glede na starost.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:43 5. Februar 2019.

    FURS....poeti za tajkune in akademsko kasto ...za ostale pa nimajo posluha. Naj spomnim na deložacije ljudi na robu preživetja tudi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.