G7 slabo varoval skladišče v Pivki

Foto: Žurnal24 Obrambno ministrstvo ni zadovoljno z G7.
Na obrambnem ministrstvu preučujejo možnost, da bi tožili G7, ker med 12. in 19. majem ni izvajal fizičnega obhoda skladišča v Pivki, iz katerega je ravno v tem obdobju izginilo orožje.
Oglej si celoten članek

Vlom se je zgodil med 14. in 19. majem, je na skupni seji odbora za obrambo in komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb pojasnjevala ministrica za obrambo Ljubica Jelušič. Inšpektorat za notranje zadeve pa je ugotovil, da je G7 nehalo s fizičnimi obhodi med 12. in 19. majem.

Medtem ko je poslanec SDS Jožef Jerovšek na seji izpostavil, da bi lahko šlo za trgovino z orožjem, saj bi se dalo s prodajo 57 ročnih bomb, osmih protioklepnih lanserjev Armbrust in štirih protioklepnih lanserjev RPG-22 zelo dobro zaslužiti, je Zmago Jelinčič Plemeniti iz SNS namignil, da gre morda za maščevanje znotraj ministrstva zaradi nedavnih prerazporeditev delovnih mest. Mnogi so namreč pristali na nižjih in slabše plačanih delovnih mestih.

Na koncu seje so se vsi vendarle zedinili, da mora obrambno ministrstvo takoj pripraviti načrt varovanja vseh začasnih skladišč, da se zgodba iz Pivke ne bi več ponovila. Ministrica pa je zagotovila, da bodo iz vseh skladišč, ki niso pod nadzorom Slovenske vojske, umaknili orožje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.