Gadafi Pahorju podaril dve kameli

Foto: Žurnal24 Gadafi pogosto razburja mednarodno javnost. Tudi z nedavnim govorom na Generalni
Borut Pahor se je vendarle srečal z libijskim voditeljem Moamrejem Gadafijem.
Oglej si celoten članek

Obisk je trajal sicer le deset minut, kontroverzni libijski voditelj pa je Pahorju ob koncu podaril dve kameli. Premier je v zameno podaril lipicanca po imenu Napolitano, vendar je Gadafi tokrat lahko videl le sliko konja. Kameli sta sicer osebno darilo. Gadafi je Pahorja sprejel v svojem šotoru v savani, piše dnevnik.si.

Ob obisku je Pahorja spremljal libijski premier Bagdadi al Mahmud. Libijskega voditelja sta seznanila s predhodnimi gospodarskimi sporazumi, ki jih je ta pohvalil.

Sprejem, za katerega vse do konca ni bilo jasno, ali bo do njega prišlo, je zelo pomemben. Gadafi je tisti, ki da v svoji državi (Libijo vodi že 40 let) končni pečat na vsako pomembno odločitev.

Poudarek na gospodarskem sodelovanju
Pahor danes zaključuje dvodnevni uradni obisk v Libiji. Spremljala sta ga minister za gospodarstvo Matej Lahovnik in minister za promet Patrick Vlačič ter močna gospodarska delegacija. Nagovoril je sodelujoče na slovensko-libijski poslovni konferenci. Premier je danes tudi položil venec na spomenik padlim Libijcem med italijansko okupacijo in med ameriškim napadom leta 1986. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.