Galaxy Note 10.1 prihaja

Foto: EPA
Foto: EPA
Južnokorejski proizvajalec elektronike Samsung Electronics bo danes v ZDA in Veliki Britaniji v trgovine poslal napravo Galaxy Note 10.1, hibrid med pametnim telefonom in tablico.
Oglej si celoten članek

V ZDA, Veliki Britaniji in Južni Koreji bodo trgovci danes na prodajne police umestili napravo, ki podpira le brezžična omrežja. Po poročanju ameriške tiskovne agencije AP bo cena za tablico v ZDA znašala 499 dolarjev za osnovni model s 16 gigabajti notranjega spomina ter 549 dolarjev za različico z 32 gigabajti spomina.

Samsung z galaxy note krepi boj proti ameriškemu tehnološkemu velikanu Apple, ki z ipadi obvladuje okoli 70-odstotni delež trga tabličnih računalnikov. Cene za obe tablici so primerljive, ob tem pa Samsung uporabnikom ponuja nekaj rešitev, ki jih Apple ne. Med temi sta že omenjeno pero in zaslon, ki lahko prikazuje dve aplikaciji hkrati. Naprava ima vgrajen štirijedrni procesor in dva gigabajta pomnilnika.

Ciljali naj bi predvsem na podjetja in šole

Po mnenju strokovnjakov Samsung z novo napravo cilja predvsem na podjetja in šole, saj novi note na primer omogoča ustvarjanje zapiskov, medtem ko gledamo video ali brskamo po svetovnem spletu. Analitiki pozitivno ocenjujejo tudi odločitev, da se Samsung trudi ustvariti napravo, ki se razlikuje od ipada, saj z dosedanjo strategijo Samsung ameriškemu rivalu očitno ni bil kos. V drugem letošnjem četrtletju je njegov tržni delež pri tablicah dosegal okoli devet odstotkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.