Gasilcem slab milijon

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Stroški. Intervencijski stroški za poplave v 103 občinah 21,7 milijona evrov.
Oglej si celoten članek

Iz proračunske rezerve bo vlada za intervencijske stroške poplav zagotovila skoraj 9,7 milijona evrov.

Prostovoljna gasilska društva bodo dobila 863 tisoč evrov, druge gasilske enote pa dobrih 35 tisoč, še dva tisoč evrov več pa bo namenjenih obnovi materialnih rezerv. Za interventna dela na vodotokih bo 4,7 milijona evrov dobilo ministrstvo za kmetijstvo, za interventna dela na infrastrukturi pa do štiri milijone ministrstvo za infrastrukturo in prostor.

Denar bodo po besedah ministra za obrambo Aleša Hojsa dobile tudi občine, vendar šele po tem, ko bo znano, koliko denarja bodo lahko same zagotovile iz svojih proračunskih rezerv. Okoli 150 tisoč evrov, kolikor so bili stroški vojske in policije, ne bo treba vračati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.