Gasilci iz intervencije v Kemisu pri zdravniku

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Gasilci, ki so sodelovali pri gašenju požara v Kemisu, začenjajo usmerjene zdravniške preglede na Inštitutu za medicino dela, prometa in športa UKC Ljubljana.
Oglej si celoten članek

Vodja inštituta Metoda Dodič Fikfak je pojasnila, da jih bodo dnevno lahko pregledali največ dvanajst, ugotovitve pa bodo lahko komentirali, ko bodo pregledali vse prijavljene. 

Pregledani bodo gasilci, ki so v noči s 15. na 16. maj sodelovali v intervenciji gašenja požara v Kemisu. Za preglede so se dogovorili v vrhniški civilni zaščiti.

Po besedah glavne sestre Zdravstvenega doma Vrhnika in članice vrhniške civilne zaščite za področje zdravstva Špele Rot je zadeve prevzela v svoje roke gasilska zveza in o tej možnosti obvestila poveljnike vseh enot, ki so sodelovale v intervenciji. "Tisti gasilec, ki bo želel, se bo lahko prijavil in bo napoten na preglede. Ne bo šlo za enkratne preglede, ampak za spremljanje skozi daljši čas," je pojasnila. Koliko gasilcev se je prijavilo, še ni znano.

Gasilcem bodo opravili celovite klinične preglede, med drugim jim bodo opravili spirometrijo (test pljučne funkcije) in jetrne teste. Kot je zagotovila Rotova, bodo vsakega posameznika obravnavali individualno in se o potrebnih nadaljnjih preiskavah odločali glede na ugotovitve. Rezultate bo dobil vsak gasilec sam, računajo tudi na skupno poročilo o ugotovitvah.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.