Gasilci iz kopalnice rešili gada

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V kopalnico stanovanjske hiše v vasi Mavčiče pri Kranju se je zatekel gad. Stanovalec poklical policiste, ti pa so na pomoč poklicali gasilce.
Oglej si celoten članek

Včeraj okoli 21. ure so bili kranjski policisti obveščeni, da so v kopalnici stanovanjske hiše v Mavčičah našli kačo. Policisti so na pomoč poklicali gasilce, ki so gada odnesli nazaj v naravo. Kako je kača prišla v kopalnico, ni znano.

Gad spada med strupenjače

Kot razlaga Wikipedia, gad spada med strupenjače, kar pomeni, da je njegov ugriz strupen. Po sestavi je toksin gada soroden toksinom strupenih kač, ki naseljujejo Evropo. Toksin se izredno hitro razširi okoli mesta ugriza do limfnih žil in nato naprej v ožilje.

V Sloveniji živi sorodnik navadnega gada, imenovan laški gad, ki lahko zraste tudi do 75 centimetrov. Najdemo ga predvsem na območju Breginjskega kota.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 17:45 5. Oktober 2011.

    Grozota, prideš v kopalnico in zagledaš gada!

  • 12:38 5. Oktober 2011.

    mislim, da je lastovka...

  • 12:31 5. Oktober 2011.

    Tole na sliki pa ni gad, ampak modras

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.