Gasilci na nogah zaradi dežja

Foto: Žurnal24 Zaradi kolesarske dirke po Sloveniji bo oviran promet z občasnimi popolnimi zapo
Zaradi deževja večjih zastojev konec tega tedna ni pričakovati. Pripravite se na zapore nekaterih cest zaradi kolesarske dirke po Sloveniji. Deževje po državi povzroča preglavice gasilcem.
Oglej si celoten članek

"Bled, Lesce, Radovljica, Podrezje, Bistrica pri Tržiču, Kokrica, Naklo, Golnik, Križe – v soboto bo dirka potekala mimo teh krajev in posledično to na tej relaciji pomeni gnečo med 11.30 in 15.30. Verjetno pa tudi ne bo nič groznega, saj je slabo vreme napovedano. V nedeljo pa dirka poteka po Dolenjskem, kjer zastojev zagotovo ne bo. Posebnih praznikov ta vikend tudi še ni; mislim, da bo večji naval naslednji konec tedna po koncu šole," opozarja Barbara Janežič s Prometno-informacijskega centra.

Dela in zapore:
do 30. junija je na štajerski avtocesti zaradi obnove vozišča zaprt priključek Maribor - center ter oviran promet na Ptujski cesti;
do 30. julija je zaradi gradnje krožišča pri Spodnjem Brniku zaprta regionalna cesta VodiceSpodnji Brnik, obvoz je urejen;
do 25. junija je zaradi del na gorenjski avtocesti med priključkoma Podtabor in Kranj - zahod zaprta polovica avtoceste, promet poteka dvosmerno po drugi polovici.

Obeta se nova zapora
Dodaja še: "Morda, odvisno od vremena, bomo konec tedna vzpostavili zaporo Divača–Kozina. Ampak zaenkrat zgolj lepijo črke, verjetno bo jutri znano, ali bodo do nedelje to postavili."

Za konec tedna sicer vremenoslovci napovedujejo deževje, ki naj bi ponehalo šele na začetku naslednjega tedna. V soboto bo sicer še okrog 20 stopinj, v nedeljo pa od 17 do 18 stopinj. Več si lahko preberete v članku Jesenske temperature pri sosedih.

Deževje zaposlilo gasilce
Deževje je sicer v teh dneh povzročilo kar nekaj preglavic po državi. Včeraj so morali gasilci PGD Murska Sobota ob pol osmih zjutraj izčrpati meteorno vodo iz dveh hiš, ki je zalila kletne prostore.

Gasilci PGD Postojna so morali iz stanovanja v Stjenkovi ulici v Postojni črpati vodo, ki je poplavila stanovanje in povzročila škodo na parketu in pohištvu.

Okoli poldneva je meteorna voda zalila kletne prostore lovskega doma v Dolenji vasi v občini Divača, ki so jo izčrpali gasilci PGD Senožeče. Gasilci GARS Jesenice so morali na Cesti Franceta Prešerna na Jesenicah iz jaška dvigala izčrpati vodo.

Več o vremenu si lahko preberete na našem portalu vreme.net.

Zvečer pa je v Čufarjevi ulici na Ptuju voda skozi odprti ventil v kanalizacijskem jašku zalila stanovanje. Gasilci PGD Ptuj so zaprli ventil v kanalizacijskem jašku.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.