Gasilci rešili podhlajenega kanuista

Foto: Fotosmedija
Foto: Fotosmedija
61-letnega Mariborčana so morali gasilci reševati iz Drave, potem ko se je s kanujem podal v kanal reke Drave.
Oglej si celoten članek

Mariborski gasilci so iz reke Drave morali reševati 61-letnega Mariborčana, ki se je s kanujem podal na vožnjo na delu reke, kjer je plovba prepovedana. Reševalna akcija se je odvila 22. avgusta v pozno popoldanskih urah. Moški je s kanujem veslal po Dravi pod dvoetažnim mostom v Melju in nato po jezu v smeri zapornic, kjer se voda steka v kanal reke Drave za hidroelektrarno Zlatoličje. K sreči je njegovo početje opazil ribič in obvestil policijo. 

V tem delu reke je namreč plovba prepovedana in življenjsko nevarna zaradi močnih tokov. Posredovati so morali gasilci, ki so podhlajenega in izčrpanega kanuista potegnili iz vode. Zaradi kršenja zakona o plovbah po celinskih vodah, mu bodo izdali plačilni nalog.

Policija ob tem opozarja na nevarnosti takšnega početja. V poletnih dneg so namreč zaznali več ljudi, ki z raznimi plovili vozijo po delih Drave, kjer plovba ni dovoljena. Ne le to. Plovba je na omenjenih odsekih življenjsko nevarna zaradi močnih tokov, vrtincev in pa tudi zaradi možnosti trčenja v nižjoetažo dvoetažnega mostu. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.