Gasilci se nad Črnim Kalom še vedno borijo z ognjem

Foto: Bralec
Foto: Bralka
Požar, ki je izbruhnil nad Črnim Kalom, še vedno ni pogašen. Na terenu že okoli 150 gasilcev.
Oglej si celoten članek

Na Gasilski brigadi Koper so nam danes zjutraj povedali, da je gašenje požara nad Črnim Kalom, ki je izbruhnil nekaj po opoldnevu, še vedno v teku. Čez noč je na požarišču ostalo 80 gasilcev z 18 vozili. Zjutraj pa je že prišlo do nove menjave ekip, na terenu bo predvidoma okoli 150 gasilcev, ponovno pa se jim bosta pri gašenju pridružila dva helikopterja.

Prebivalstvo zaradi požara ni ogroženo, je pa ogenj zajel okoli 150 hektarjev terena, je za STA ocenil vodja intervencije Denis Glavina iz Gasilske brigade Koper. Čeprav je aktivnih še več žarišč, pa je požar pod nadzorom. Gasilci tako pričakujejo, da bi lahko danes požar dokončno pogasili.

Požar izbruhnil v nedeljo popoldne ob železniški progi od vasi Črnotiče. Vzrok za nastanek požara uradno še ni znan.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.