Pijan bežal pred policisti in padel v vodnjak

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Ne le z voznikom, policisti so imeli veliko dela tudi s sopotnico.
Oglej si celoten članek

Murskosoboški policisti so bili v petek okoli 22. ure obveščeni o kršenju javnega reda in miru v zasebnem prostoru na širšem območju Murske Sobote. Krišitelj se je s kršitve odpeljal z osebnim avtomobilom in med vožnjo zaradi vožnje po sredini vozišča oplazil službeno vozilo policije, ki je bilo napoteno na kraj kršitve, ter z vožnjo nadaljeval.

Patrulja se je zapeljala za kršiteljem, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v naselju krog trčil v ograjo pri stanovanjski hiši in poškodoval pokrov vodnjaka. Voznik je izstopil iz vozila proti cesti ter padel v vodnjak, globok 6 metrov. Policista sta odšla proti vodnjaku, da bi pomagala vozniku. Iz vozila kršitelja je takrat izstopila sopotnica, starejša mladoletnica, s tal pobrala večji kamen in stekla proti policistu z namenom, da ga napade in mu začela groziti. Ker sopotnica poziva in ukaza policista, naj se umiri in odvrže kamen, ni upoštevala, je policist uporabil prisilna sredstva in jo obvladal. Na kraj so prišli gasilci, ki so voznika potegnili iz vodnjaka. 

Oba kršitelja sta bila odpeljana v bolnišnico, kjer je kršitelj nadaljeval s kršitvijo javnega reda in miru, zato je bilo zanj odrejeno pridržanje. Kršiteljica je bila predana staršem. 

Voznik je imel 0,80 mg/l alkohola v izdihanem zraku, v vozilu pa je bil najden tudi zavojček neznane posušene snovi, ki bo poslana v analizo. Če bo potrjeno, da gre za konopljo, bo zoper voznika uveden prekrškovni postopek. 

26-letnega vozniak bodo ovadili zaradi povzročitve dveh prometnih nesreč in nevarne vožnje. Zoper osumljeno starejšo mladoletnico bo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.