Gasilci že črpajo vodo

Foto: Žurnal24 main Fotografija je simbolična
Foto: Žurnal24 main Fotografija je simbolična
Poplav ni pričakovati, je pa meteorna voda že zalila nekatere kleti.
Oglej si celoten članek

Napovedi, da se bo vreme danes poslabšalo, se uresničujejo. Po podatkih dežurnega vremenoslovca Jureta Cedilnika trenutno dežuje v osrednji Sloveniji, severovzhodu, severozahodu, delu Primorske in Notranjske, medtem ko je na jugovzhodu in Obali še suho.

Za zdaj je bilo največ padavin v Posočju, vendar količine niso alarmantne. Tudi drugod po Sloveniji ni pričakovati toliko padavin, da bi nastale poplave. Morda bodo ponekod težave z meteorno vodo, hudourniških poplav ali razlivanj rek pa ne pričakujemo, pravi Cedilnik.

Težave z meteorno vodo imajo na Vipavskem, kjer je voda zalila osnovno šolo na Vrhpolju, in v Ljubljani. Gasilci imajo polne roke dela na osnovnih šolah na Fužinah in Vrhovcih, kjer je voda zalila jedilnico. Iz Domžal poročajo o izlivu potoka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.