Gasili in našli truplo

Foto: Žurnal24 To je žalska tržnica, na kateri je včeraj zagorelo in ki močno kazi podobo mestn
Ogenj. Uničil enega od objektov na žalski tržnici. Najverjetneje zgorel brezdomec.
Oglej si celoten članek
              50
tisoč evrov škode je povzročil včerajšnji požar v Žalcu.

"Identiteta trupla, najdenega na pogorišču, še ni znana, saj obdukcija še ni končana. Truplo je bilo zelo močno poškodovano, praktično neprepoznavno, ugotoviti se je dalo le, da gre za moškega," je včeraj popoldne dejal Aleš Slapnik, pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Celje. Neuradno pa naj bi šlo za 39-letnega nekdanjega zasvojenca in brezdomca, ki je večkrat prespal v enem od objektov, ki je nekaj po polnoči zagorel na žalski tržnici. Na truplo so med gašenjem požara naleteli gasilci.

Okoliščine še preiskujejo

Kot je pojasnil Slapnik, ni znano, zakaj je zagorelo, je pa ogenj izbruhnil v zgornjem delu enega od objektov, v katerem je bil najden tudi moški. Najverjetneje je požar povzročila ali prižgana sveča ali cigaretni ogorek. "Kriminalisti kljub temu še preverjajo vse okoliščine," je dejala Milena Trbulin, tiskovna predstavnica PU Celje.

"Mestu tržnica ni v ponos"
"V kompleksu žalske tržnice je šest objektov, ki so delno zidani, delno pa leseni, zato je, ko je izbruhnil požar, to gorelo kot bakla. A nam je s pomočjo gasilcev iz Vrbja ogenj uspelo pogasiti," je dejal Miro Lovrek, prvi mož žalskih gasilcev. Po pripovedovanju Žalčanov je bila tržnica pogosto pribežališče brezdomcev in tudi zasvojencev s prepovedanimi drogami.  "Našemu mestu ta prostor že dolgo ni v ponos. A objekti niso naši, temveč so v lasti družbe SM Invest, ki pa je v stečaju. S stečajnim upraviteljem smo se že pogajali o odkupu, a do zdaj neuspešno. Zdaj bo treba najti rešitev in objekte porušiti, seveda na stroške lastnika," je za Žurnal24 dejal žalski župan Janko Kos.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.