90 gasilcev na delu vso noč, še vedno gori

Foto: Profiemdia
Foto: Profiemdia
Ponoči je bilo na območju požara ob železniški progi Divača - Kozina okrog 50 gasilcev.
Oglej si celoten članek

Požar je na nekaterih mestih še aktiven, v kratkem pa gasilci pričakujejo tudi prihod helikopterja in letala Slovenske vojske, je povedal vodja intervencije Boris Budal. Ta računa, da bodo dopoldne požar zaustavili oz. lokalizirali.

Do popolne pogasitve bo sicer nato minilo še več časa, je dodal Budal, sicer vršilec dolžnosti poveljnika Zavoda za gasilno in reševalno službo Sežana.

Foto: Sergeja Hadner Hvala

Na terenu je trenutno okoli 90 gasilcev. Budala tako ne skrbi, da zdajšnjega požara ne bi uspeli pogasiti, je pa opozoril na možnost nastanka novih požarov.

Na območju ob železniški progi Divača-Rodik sta v četrtek popoldne zagorela grmovje in gozd, požar pa je zajel območje približno 40 hektarjev.

Gori Velik požar pri Divači: Sto gasilcev na delu vso noč

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.