Gasilska premiera

Foto: Žurnal24 Aleš Ciringer, poveljnik poklicnih gasilcev, in Janez Keček, direktor zavoda, za
Lestev. Po 43 letih nova v Mariboru. Večino denarja zagotovila občina.
Oglej si celoten članek
Foto: Žurnal24 Starina iz leta 1967 in nova lestev, na kateri so poklicni gasilci že opravili

"Končno so Mariborčani varnejši kot prejšnja leta. Zdaj imamo najmodernejšo lestev za reševanje, ki je dolga 37 metrov,” pojasnjuje Janez Keček, direktor Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje (JZZPR) Maribor.

Keček zdaj mirno spi
Že nekaj časa so namreč mariborski poklicni gasilci opozarjali, da z lestvijo, ki jo uporabljajo že od leta 1967, ni več varno reševati. Kot pravi Keček, je slabo spal vse do dneva, ko je župan Franc Kangler s podpisom zagotovil denar iz mestnega proračuna, potreben za nakup novega avtomobila z lestvijo.

Če ne sprejmemo proračuna, boste tudi vi nosili odgovornost za požarno varnost v Mariboru,” je Kangler pred sprejetjem proračuna potrkal na vest svetnikov, ki so takrat bili soglasni, da se JZZPR zagotovi 670 tisoč evrov za nakup lestve. Preostala sredstva do 744 tisoč evrov, kolikor je stala nova pridobitev, je Keček zagotovil iz požarnega sklada.

Staro bodo prodali
Novo gasilsko pridobitev bodo javnosti predstavili 12. junija, ko si jo bo mogoče ogledati na Trgu svobode v Mariboru. “Opravljen je že tehnični prevzem, je tudi registrirana in zavarovana,” še pravi prvi mož JZZPR. Stari avtomobil z lestvijo iz leta 1967, ki je za zdaj še vedno v uporabi, bodo prodali na dražbi. Izklicna cena je deset tisoč evrov, za nakup pa naj bi se že zanimali dve prostovoljni gasilski društvi iz Slovenije in eno iz Hrvaške.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.