Gen-I danes draži elektriko

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Cena se bo zvišala za 8,8 odstotka, kar v povprečnem gospodinjstvu predstavlja 1,2 evra.
Oglej si celoten članek

Gen-I ima sicer nekaj več kot 82.000 gospodinjskih odjemalcev, a kot so ob napovedani podražitvi zagotovili v družbi, kljub višjim cenam ostajajo najcenejši ponudnik električne energije v državi. V povprečju se bo cena zvišala za 8,8 odstotka, kar pri povprečnem gospodinjstvu predstavlja 1,2 evra.

Kot je konec januarja na novinarski konferenci v Ljubljani pojasnil predsednik uprave Gen-I Robert Golob, v zadnjih štirih letih niso spreminjali cene elektrike. S tokratno podražitvijo dajejo zavezo, da bodo to ceno držali najmanj do 31. decembra 2014.

"Ostajamo najcenejši," je januarja zagotovil Golob in pojasnil, da cena ni fiksirana, temveč navzgor omejena.

Sicer so v začetku februarja v Gen-I namigovali, da cen ne bodo zvišali, če se bo Eles odpovedal zaračunavanju stroškov čezmejnih kapacitet za gospodinjstva. Takrat so napovedovali, da se v tem primeru cen ne bodo spreminjali do konca leta 2016.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.