Germič na čelu DZ

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Poslanke in poslanci so na tajnem glasovanju s 57 glasovi za in 24 proti za novega predsednika državnega zbora izvolili Ljuba Germiča.
Oglej si celoten članek

Predsednik državnega zbora Pavel Gantar je namreč v sredo podal odstopno izjavo, poslanci pa so se z njegovim odstopom seznanili danes, s čimer mu bo funkcija uradno prenehala.

Stranka Zares, katere član je Gantar, je namreč konec junija zapustila koalicijo in prekinila koalicijsko pogodbo, zato je po Gantarjevem mnenju verodostojno, da tudi sam odstopi s funkcije.

Koalicijski SD in LDS sta na to funkcijo predlagali Ljuba Germiča. Podporo so mu napovedali v vseh poslanskih skupinah z izjemo SDS in SLS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.