Globa bolnišnici zaradi preskakovanja vrste

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Izolska bolnišnica bo plačala globo, ker je določenim bolnikom omogočila preskok čakalne vrste.
Oglej si celoten članek

Zdravstveni inšpektorat je letos zaradi neupoštevanja vrstnega reda pri uvrščanju bolnikov na čakalni seznam izrekel globo izolski splošni bolnišnici. Globa za bolnišnico znaša v tem primeru 400 evrov, za odgovorno osebo pa 100 evrov, piše današnji Dnevnik. V bolnišnici pojasnjujejo, da je šlo za dva lanska primera, ko sta bila bolnika pregledana, ne da bi bila uvrščena na čakalni seznam.

Izolska bolnišnica je, kot pojasnjuje direktor mag. Radivoj Nardin, že sprejela dodatna navodila in izdala odredbe zaposlenim o uvrščanju bolnikov na čakalne sezname. REdno izvajajo tudi nadzore.

Pri preostalih kršitvah, ki so jih zdravstveni inšpektorji pri čakalnih seznamih ugotovili v prvi polovici leta, je šlo le za administrativne nepravilnosti, ki niso povzročale preskakovanja vrste. Globe – tudi v teh primerih znašajo 400 evrov za pravno osebo in 100 evrov za odgovorno – so izrekli v treh primerih administrativnih nepravilnosti, v desetih preostalih pa opomi, še piše Dnevnik.

Sprva podatkov o konkretnih kršiteljih, ki so jih zaznali v letošnjih nadzorih, niso želeli posredovati. Ugotavljali so, da podatki ne kažejo realne slike, saj vsi zavezanci niso bili obravnavani.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 09:35 3. Avgust 2016.

    Če plačuješ 500 € (????) za zdravstveno zavarovanje, še ne pomeni, da si s tem kupuješ privilegije! In če toliko …

  • 09:30 3. Avgust 2016.

    Globa 400 € je NORČEVANJE IZ BOLNIKOV!!!

  • 22:00 2. Avgust 2016.

    ker konec koncev, bolnišnice dobijo davkoplačevalski denar

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.