Globa za zapis na Facebooku

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Velenjčan. Na zaprtem profilu na Facebooku zapisal, da so policisti klovni in pajaci, in dobil 104 evre globe.
Oglej si celoten članek

Velenjčan si je z zapisom na družabnem omrežju Facebook, v katerem je policiste zaradi odziva na pretep na rokometni tekmi označil za "klovne in pajace", prislužil 104,32 evra globe. Po oceni Policijske uprave Celje se je namreč nedostojno vedel na javnem kraju.

Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je izjavila, da ni primerno "kaznovati nekoga zgolj zato, ker jim gre na živce". Njena namestnica pa je pojasnila, da je bila sporna izjava napisana na zid zaprtega profila, ki pa ima več kot 800 članov, in podvomila, da bi lahko izjavo, ki je namenjena več kot 800 posameznikom, šteli za "izjavo, ki je izrečena zasebno", podobno kot če bi bila izrečena v zaklenjeni dvorani 800 poslušalcem. Če se bo Velenjčan pritožil, bo imelo zadnjo besedo sodišče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.