Gneča na meji s Hrvaško

Foto: Žurnal24 Papež Benedikt XVI. svoj obisk na Hrvaškem začenja jutri. (Foto: Reuters)
4. in 5. junija v Zagreb na tisoče vernikov, tudi Slovenci. Zaradi obiska papeža bo poostren nadzor na cestah, ob prehodu meje pa se raje poslužujte mejnih prehodov, ki so manj obremenjeni.
Oglej si celoten članek

“V Zagreb se bodo odpravili romarji iz župnije Ljubljana – sv. Trojica in Ljubljana – Fužine ter več duhovnikov in vernikov iz župnij novomeške, celjske in mariborske škofije, ki mejijo s Hrvaško. Podatki niso celoviti, saj v Sloveniji nismo imeli posebnega centra, ki bi jih zbiral za to priložnost,“ nam pove predstavnica Slovenske škofovske konference.  

“Policija se je pripravila na dogodek, saj obstaja možnost zgostitve na cestah in mejnih prehodih. Na določenih relacijah do Zagreba bo nadzor prometa zato poostren,“ pove Vesna Drole iz Generalne policijske uprave.

Poslužujte se neobljudenih mejnih prehodov

“Prihajajoči konec tedna bo povečan promet predvsem na cestah, ki vodijo proti mejnim prehodom s Hrvaško – Šentilj, Maribor – Ptuj, Gruškovje ter Obrežje. Na dolenjski avtocesti zastojev ne pričakujemo, saj je v celoti zgrajena. Občasna gneča bi se utegnila pojavljati na gorenjski avtocesti med Brezjem in Podtaborom, ki še ni zgrajena. Zgostitev prometa je možna tudi na cestah iz smeri Italije proti Hrvaški,“ sporočajo iz Prometno-informacijskega centra.

Voznikom svetujejo, naj se o razmerah na cestah prepričajo še pred odhodom, poleg tega pa naj se poslužujejo mejnih prehodov, ki so manj obremenjeni – na Primorskem je to Sočerga, na Štajerskem pa Dobovec pri Rogatcu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.