Gneča na vlaku za znoret

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: Saša Despot)
Kamniška proga. Vlak bo vsaj še do jutri vozil samo z eno kompozicijo.
Oglej si celoten članek
Tudi danes in jutri bo na kamniški progi na voljo le 128 sedežev. Naslednji teden naj bi število le podvojili, pravijo na SŽ.
Bralka o razmerah na vlaku med Ljubljano in Kamnikom

Vlak med Ljubljano in Kamnikom res vozi le z eno kompozicijo s 128 sedeži, potrjuje Marko Tancar s Slovenskih železnic (SŽ) in dodaja: “Gre za izjemen primer, ker po navadi vozi z dvema kompozicijama.”

Bralka, ki se je ta teden peljala s tem vlakom, pravi, da je ob vstopu doživela šok: “Komaj sem se zdrenjala v hodnik med kupeji, ki so bili vsi polno zasedeni, v tem majhnem hodniku pa nas je bilo 14. Bilo je zadušljivo, med potniki pa je bila tudi nosečnica, ki ji je postalo slabo.

Vse imajo na progah
Dodaja, da je na premajhen vlak, gnečo in slab zrak opozorila sprevodnika, ki ji je odgovoril, da imajo ogromno okvar in da bo takšna vožnja trajala vsaj en teden. Bralka se sprašuje, zakaj na SŽ ne ukrepajo, saj bodo še tisto malo potnikov, ki jih imajo, izgubili.

“Žal je število potniških garnitur SŽ omejeno. Trenutno nam težave povzroča redno vzdrževanje več dizelmotornih garnitur, dodatno pa je ena na popravilu zaradi trka v tovorno vozilo,” odgovarja Tancar. Pojasnjuje, da imajo na progah vse garniture in da nobenemu vlaku ne morejo dodati še ene. Po njegovih besedah načrtujejo, da se bo stanje uredilo do konca tedna, saj dela na dizelmotornih garniturah opravljajo prednostno.

Na kamniški progi sicer od ponedeljka do petka vozi 20 parov potniških vlakov, ob sobotah in nedeljah ter praznikih pa ne vozijo. Vsak dan se na tej relaciji pelje okoli 4.500 potnikov, njihovo število pa narašča za okoli šest odstotkov na leto, sklene Tancar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:32 3. Avgust 2011.

    oh kokrat sm se vozu iz tem vlakom jaoo sam k je pa pondelk pa pride sam 1 vlak 1 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.