Goljuf, ki menja gorilnike

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Predstavlja se kot delavec Plinarne Maribor.
Oglej si celoten članek

Šentiljski policisti zbirajo podatke o neznanem goljufu, ki se na območju lažno predstavlja kot delavec Plinarne Maribor in izvaja preglede plinskih štedilnikov. "Do zdaj so ugotovili, da se opisani goljuf z osebnim avtomobilom srebrne barve znamke Citroën Berlingo in kranjsko registrsko tablico pripelje na dvorišče stanovanjske hiše, se lažno predstavi kot delavec Plinarne  Maribor in zahteva, da mu omogočijo pregled plinskih naprav," pojasnjuje Miran Šadl iz PU Maribor. Na napravah brez potrebe zamenja nepoškodovane dele (gorilec, rešetko ...  ) in storitve različno zaračuna. Na računu, ki ga izda, je odtisnjena štampiljka "Romeo Žur s. p. VZDRŽEVANJE, Ulica XXXI. divizije 7, 4000 Kranj".

Tudi opozorilo tržnega inšpektorja

Opozorilo potrošnikom je na svoji spletni strani objavil tudi tržni inšpektorat, ki proti navedenemu vodi tako upravni kot prekrškovni postopek. "Omenjenemu podjetniku je tržni inšpektorat v letu 2011 izdal odločbo, s katero mu je prepovedal opravljanje obrtne dejavnosti, ki obsega popravila gospodinjskih aparatov, hišnih naprav in opreme, ker je šlo za delo na črno," je zapisano na spletni strani. Inšpektorji so ugotovili, da se podjetnik nenapovedano oglasi na domu potrošnika, ne da bi potrošnik pri njemu naročil kakršnokoli storitev, in mu ponudi opravo pregleda plinske inštalacije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:13 4. November 2013.

    http://www.ti.gov.si/nc/si/splosno/cns/novica/article/2537/5572/

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.