Goljufali: študentki zamenjali identiteto

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
"Ne se hecat na izpitih!" je naslov sporočila na spletnih straneh ljubljanske ekonomske fakultete. Študentkama zaradi goljufije grozi začasna izključitev iz Univerze v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Danes so pri opravljanju izpita iz predmeta Temelji finančnega in poslovodnega računovodstva na Ekonomski fakulteti v Ljubljani študentki ujeli pri zamenjavi identitete. Kot je za zurnal24.si potrdila prodekanja za študijske zadeve Andreja Cirman, je preverjanje identitete navzočih sestavni del standardnega postopka pristopa k izpitu. Pedagogi na začetku vsakega izpita pregledajo dokumente prijavljenih. V tem konkretnem primeru so ugotovili, da se dokumenti in oseba, ki je pristopila k izpitu, ne ujemajo.

Grozi jima izključitev

Take vrste goljufija spada med težje kršitve Pravilnika o disciplinski odgovornosti študentov Univerze v Ljubljani, za kar je zagrožena začasna izključitev z Univerze, kar lahko traja od enega do petih let.

Kriminalisti temeljito zaslišali

O dogodku so obvestili tudi policijo. V objavi na spletni strani fakultete je zapisano, da so "incident obravnavali in opravili temeljito zaslišanje". Več informacij so nam z ljubljanske policijske uprave obljubili za jutri.

Se pa tako dejanje preganja tudi po kazenskem zakoniku, in sicer kršiteljicama grozi denarna kazen ali zapor do enega leta, so zapisali v obvestilu na fakulteti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 13:38 11. Junij 2013.

    Pa kako lahko temu rečete plonkanje (švinglanje,..). Plonkanje je, ko se ne naučiš in imaš zraven listek s par iztočnicami. …

  • 10:00 11. Junij 2013.

    "Branko Marinič je leta 2005 na izpitu iz nemškega jezika goljufal in pri tem tudi napeljeval h kaznivemu dejanju ponarejanja …

  • 09:55 11. Junij 2013.

    Škoda sam, ker so SDK ukinili. Ne bi mogli tolk krast, pa ljudje bi imeli prispevke in ostale reči porihtane.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.