Google Chemtrails*?

Foto: Žurnal24 *S takšnimi napisi aktivisti opozarjajo na zastrupljanje neba z letali, katerih
Ostajajo nekaznovani, kamere imajo psihološki učinek.
Oglej si celoten članek

Skupina neznanih aktivistov že dlje časa na javne površine v Mariboru zapisuje misli, kot so Google Chemtrails, Globalni zločin ali Umetni oblaki.

Porišimo Maribor
Ulice. “Če bi imeli grafitarji na voljo javne površine za ustvarjanje, ne bi delali v nasprotju z zakonom, podoba v javnosti in pri oblasteh bi se izboljšala, mesto pa bi pridobilo kakovostnejše ulične umetnine in več urbane kulture,” meni Ivan Krepek iz Studia 39, ki je v četrtek pripravil tudi posvet Porišimo Maribor.

“Pristop aktivistov ni pravilen, saj s pisanjem na stavbe, mostove in ograje delajo več škode kot koristi, ljudje pa napise označujejo kot vandalizem,” meni Tatjana Štelcer z Mestne občine Maribor (MOM). Ta je po mestu že nekaj časa nazaj namestila več kamer. A te po besedah Štelcerjeve pri odkrivanju storilcev ne pomagajo, saj se slika ne shranjuje, pa tudi ločljivost je relativno slaba – namenjene so namreč panoramski sliki na svetovnem spletu.

Odkrili le tri storilce
Neuspešni pri odkrivanju storilcev so tudi mariborski policisti, ki so lani kot prekršek obravnavali zgolj tri primere grafitov, letos pa niso odkrili še nobenega. “Tisti, ki piše ali riše po javno dostopnih krajih, kjer to ni dovoljeno, se kaznuje z globo 208 evrov. Če pri tem poškoduje, uniči ali napravi tujo lastnino neuporabno, pa se lahko kaznuje tudi z zaporom do dveh let,” pravi Bartolo Lampret z mariborske policijske uprave. Na MOM največ grafitov opažajo v strnjenih stanovanjskih naseljih na Taboru in na Pobrežju. “V centru izstopajo grafiti na občinskih objektih, ki jih po navadi prepleskajo dijaki srednje gradbene šole z brezplačno doniranimi barvami,” sklene Štelcerjeva.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.