Google ima nov logotip

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriški spletni velikan Google je osvežil svoj logotip. Prenovljeni logotip, ki je zaživel s 1. septembrom, so oblikovali z novo pisavo z mehkejšimi linijami, ohranja pa štiribarvno shemo.
Oglej si celoten članek

Prenove je bila deležna tudi Googlova manjša, enočrkovna ikona, ki se pokaže denimo v zavihku z Googlovim iskalnikom v okviru spletnega brskalnika. Ikona ima zdaj veliko tiskano črko G, ki je izpisana s kombinacijo modre, zelene, rdeče in rumene barve.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Leta 1998 ustanovljeni Google želi z osvežitvijo približati logotip vse bolj razširjenim mobilnim napravam, kot so pametni mobilniki in tablice. Te vedno bolj izrivajo namizne računalnike z mesta glavne naprave za dostop do interneta.

Foto: Žurnal24 Google nov logo Foto: Žurnal24 Google nov logo Foto: Žurnal24 Google nov logo

 

    

 

 

Do prenove logotipa prihaja nedolgo po tistem, ko je Google najavil obsežno prestrukturiranje. Odločili so se namreč za ustanovitev novega krovnega podjetja Alphabet, del katerega bodo Google in nekatere druge enote razvejanega imperija tega internetnega velikana.

Tamar Yehoshua in Bobby Nath šefa oddelka za uporabniške izkušnje pojasnjujeta: "Googlov logo, ki je bil oblikovan za uporabo na namiznih računalnikih, smo nadgradili tako, da je kar najbolj primeren za uporabo na različnih napravah in različen način uporabe (dotik, tipkanje in govor)."

Barvna shema črk ostaja enaka, a kljub temu je nov dizajn največja sprememba od leta 1999.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.