Google Me konkurenca Facebooku?

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Šušlja se, da naj bi se Google Facebooku maščeval za funkcijo Open Graph. Bomo dobili novo družbeno omrežje?
Oglej si celoten članek

Socialna mreža Facebook je pred kratkim predstavila funkcijo Open Graph, ki z indeksiranjem strani, vključenimi v Facebookovo platformo, predstavlja resno konkurenco Googlovemu iskalniku. Google naj bi Facebooku v kratkem vrnil udarec s svojim družbenim omrežjem.

O Googlovem družbenem omrežju, ki naj bi ga poimenovali Google Me, je spregovoril Kevin Rose, ustanovitelj priljubljene strani Digg. Rose je že velikokrat javnosti razkril skrivnosti iz sveta tehnologije, ki so se pozneje izkazale za resnične. Facebookov predstavnik za javnost govoric ni želel komentirati, jezik za zobmi pa držijo tudi pri Googlu.

Facebook nima konkurence
Trenutno ni podrobnejših informacij o tem, kako naj bi bila Googlova socialna mreža videti, mediji pa ugibajo, da bo Google najverjetneje povezal svoje omrežje Orkut in storitev Buzz. Strokovnjaki pravijo, da tudi "če se bo Google maščeval Facebooku", slednjega ne bo mogel prekositi v priljubljenosti, predvsem pa v številu uporabnikov, ki že zdaj presega 450 milijonov.

"Zapomniti si moramo, da Facebook svojega uspeha ni dosegel čez noč. Da je postal tako priljubljen, je trajalo leta in leta. Dvomim, da bo Googlu to uspelo," je povedal Lance Ulanoff, glavni urednik PCMag.com. Harry McCracken, ustanovitelj spletne strani Technologizer.com, je dejal: "Dvomim, da si bo Google sploh upal spustiti v boj s Facebookom."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.