Google nad Applov iPad novembra?

Foto: Žurnal24 Apple in Google, ki postajata vse večja konkurenta, naj bi se kmalu dvobojevala
Na spletu so se pojavile govorice, da bo Google novembra na trg poslal tablični računalnik. Temeljil naj bi na lastnem operacijskem sistemu Chrome OS in predstavljal konkurenco Applovemu iPadu.
Oglej si celoten članek

Google naj bi za partnerja pri izdelavi tabličnega računalnika izbral podjetje HTC, katero za Google že izdeluje telefone. Tehnične podrobnosti o napravi niso znane, naj bi pa računalnik poganjal sistem Google Chrome OS. Gre za Googlov na Linuxu temelječi operacijski sistem, ki ga je spletni velikan napovedal za "prave" računalnike. Applov iPad poganja v osnovi enak sistem kot pametne telefone iPhone, kar napravo poenostavi in jo, kot mu nekateri očitajo, precej omeji.

Čeprav se zdi izdaja tabličnega računalnika s strani Googla tudi zaradi vse večjega rivalstva z Applom smiselna, govoric ne pri Googlu ne pri HTC niso potrdili. Naprava naj bi na trg sicer prišla 26. novembra.

Google z novim Androidom
Nedavno so pri Googlu izdali novo različico Androida z oznako 2.2, imenovano tudi FroYo. V njej je prvič vgrajena podpora aplikacijam Flash. Pomanjkanje podpore Flashu pri Applovem iPadu je eden glavnih očitkov tej napravi, spor med Applom in lastnikom tehnologije, podjetjem Adobe, pa je slednje prisilil v sodelovanje z Googlom. Nove naprave tega proizvajalca bodo Flash – in množico brezplačnih iger in aplikacij, ki jih ta prinaša – tako skoraj zagotovo podpirale.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.