Gorela je streha bloka

Foto: GZ Bovec Požar v Bovcu Foto: GZ Bovec Požar v Bovcu Foto: GZ Bovec Požar v Bovcu
Zagorelo v stanovanjskem bloku v Bovcu. Če ne bi tako hitro posredovali in preprečili širitev požara, bi materialna škoda lahko bila ogromna.
Oglej si celoten članek

Bovški gasilci so obvestilo o požaru prejeli okoli 15. ure. "Že ob izvozu gasilcev iz Gasilskega doma je bilo videti, da gre za obsežen in zelo zahteven požar," je povedal Miro Božja, poveljnik GZ Bovec. "Ogenj je že zajel streho in obstajala je velika nevarnost, da bi se požar po strehi zaradi močne burje razširil tudi na ostala dva bloka."

Prva skupina je z vso opremo gasila notranjost objekta vse do podstrehe, preostale skupine pa so se s požarom spopadle z zunanje strani in predvsem varovale, da se ne bi širil po strehi. "Razmere pri gašenju so bile ekstremne, zaradi mraza, burje in snega," je povedal Božja. Zaradi zadimljenja prostorov so stanovalce bloka evakuirali.

Za pomoč so zaprosili tudi gasilce iz Kobarida, opremljene z vozilom, ki ima dvigalo za gašenje iz višin, za primer, da bi se požar hitro širil. Požar so uspeli lokalizirati še preden so prišle dodatne enote in pogasiti z minimalno škodo, ki bi sicer po oceni gasilcev lahko bila zelo velika.

Vzrok požara še ni znan. Zagorelo je v podstrešju pri dimniku, četudi je bil blok pred kratkim renoviran.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.