Gorelo bo ob pol desetih

Foto: Žurnal24 Na Rožniku bo v nedeljo slavnostni govornik ljubljanski župan Zoran Janković. (F
Kresovanje. Gostinca, ki bo prodajal na Rožniku, so prosili, naj ne navije cen.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. Prvomajski kres bodo na Rožniku začeli postavljati jutri popoldne, zagorel pa bo ob pol desetih zvečer, je povedala Karmen Leban iz organizacijskega odbora Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS).

Prireditev se bo sicer začela ob 20. uri in končala ob treh zjutraj. “Dobivamo vprašanja, ali je smiselno, da praznujemo, če dela ni. Mislim, da moramo praznovati, dokler se da,” je dejala Lebanova.

Nastopi na Rožniku

Program. Jutri bodo nastopile skupine Terrafolk, Oko, Tabu in Pecheglava, slavnostni govornik pa bo Dušan Semolič, predsednik ZSSS.

V nedeljo se bo budnica začela ob 7. uri, proslava pa ob 10.30.

Dve toni odpadkov
Uro po koncu bodo za obiskovalci začeli čistiti Snagini delavci in delo ponovili še ob 18. uri, ko bo konec drugega dela prireditve. Letos bodo omogočili ločeno zbiranje odpadkov, odpadno embalažo pa bodo odpeljali v predelavo, so povedali na Snagi. Lani so sicer zbrali za okoli dve toni smeti.

Da bi omilili uničenje zelenice zaradi hoje po razmočenem terenu, bo del Rožnika pokrit, je razložila Lebanova. Za obiskovalce bodo postavili 15 stranišč, za hrano in pijačo pa bo skrbel en ponudnik.

“Iz organizacijskih razlogov ne moremo imeti več gostincev,” je razložila Lebanova in dodala, da so ga prosili, naj ne postavi previsokih cen. “Sama pa bom poskrbela, da bodo cene brezalkoholnih pijač nižje,” je še povedala.

Število kršitev enako
Ljubljanski policisti med prvomajskimi prireditvami ugotovijo približno toliko kršitev kot preostale dni. Lani so v treh dneh zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 23 voznikov in ugotovili 385 prekoračitev hitrosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.