Gorenaku očitajo, da je prijavil preveč premoženja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Poslanec Vinko Gorenak se čudi, da je KPK po štirih letih ugotovil neskladnost glede njegovega avtodoma. Urad je zmedlo, ker ni napisan na Gorenaka.
Oglej si celoten članek

Vinko Gorenak (SDS) je v svojem blogu zapisal, da so ga s Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) v zadnjih dneh obvestili o "neskladnosti" pri pregledu njegovega premoženja. Tako naj bi januarja 2012 Gorenak v prijavi premoženja navedel, da ima avtodom v vrednosti 37.000 evrov, a da so sedaj v uradnih evidencah ugotovili, da ni bil nikoli lastnik avtodoma. 

Gorenak se sprašuje, zakaj je organ kar štiri leta potreboval za to ugotovitev. Avtodom je po lastnih navedbah kupil s skupnimi prihranki s svojo ženo, kot lastnica pa je navedena soproga.

Kot dodaja Gorenak, trenutni zakon o integriteti in preprečevanju korupcije po njegovem legalno omogoča, da bi KPK v tem primeru poslal prazen obrazec za prijavo premoženja, a da tega kot "resen in povprečen" zavezanec za poročanje KPK ni storil in je prijavil tudi premoženje, ki uradno ni zapisano nanj. 

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • Z Zokijem se je obračunaval če njega šteješ za levega. Čeprav naši "levičarji" so itak v resnic sredinarji. Sploh SMC …

  • 20:15 9. April 2016.

    Namen ustanovitve KPK je bila le za obračun drugače mislečih, nikoli za blatenje ali obračunavanje levih strank.

  • 15:16 9. April 2016.

    ....spet novica, ki to ni....pa dajte žurnalovci že začet delat, al pa zaprite "štarcuno"....namig: opankar je že pred leti plačeval …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.