Gorenjci, kdo bo pa otroka privezal?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Policisti so ugotovili, da precej visok odstotek gorenjskih voznikov ne upošteva pravil pri privezovanju otrok v avtomobilu. Pomurski policisti po drugi strani niso ujeli niti enega takšnega primera.
Oglej si celoten članek

V nedeljo so policisti zaključili s štirinajstdnevnim poostrenim nadzorom za  večjo  rabo  varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov.

V  akciji  so  gorenjski  policisti  ugotovili  257  kršitev,  povezanih  z neuporabo varnostnih pasov, v desetih primerih pa so ugotovili, da v vozilu niso  bili  primerno  zavarovani  otroci,  ki  morajo biti tako kot odrasli pravilno pripeti vedno in vseh vožnjah. "Otroci do višine 150 cm morajo biti pravilno  nameščeni  in pripeti v homologirane otroške varnostne sedeže, ki so primerni glede na otrokovo težo in velikost," pri tem opozarja Bojan Kos s kranjske policijske uprave.

Dodaja, da je teh 257  kršitev  sicer le en del letošnje statistike, ki izkazuje že preko 2.400 kršitev, povezanih z neuporabo varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov.

Pomurski  policisti  so medtem v celotnem obdobju izvajanja poostrenih aktivnosti pri  nadzoru cestnega prometa ugotovili 315 kršitev, ko vozniki ali potniki v  vozilu  niso  uporabljali  varnostnega  pasu. Kršitev prevoza otrok brez ustreznih zadrževalnih sistemov v tem času nismo ugotovili.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.