Gorenjci proti, Primorci za

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Referendum je v velikem delu Štajerske in na Gorenjskem padel: število nasprotnikov je preseglo podpornike v enotah Celje, Ptuj in Kranj. Za arbitražo so množično glasovali na Obali in v prestolnici.
Oglej si celoten članek

Volilni enoti Maribor in Novo mesto sta pristali na meji. V štajerski prestolnici je sporazum podprlo dobrih 52 % udeležencev, v Novem mestu pa nekaj več kot 50 %. Razlika je tako majhna, da se meri v stotinah glasovnic.

Največ podpore je referendum doživel v enoti Ljubljana Center in Postojni, kjer so udeleženci referenduma za arbitražo glasovali z nekaj več kot 56-odstotno podporo.

Poglejmo si pobližje še stanje v izstopajočih volilnih enotah. Med vodilnimi podporniki referenduma so mesta Izola (70,3 %), Koper (70 %), Piran (67 %), ljubljanski okraji Šiška (68 %), Moste Polje (69 %), Bežigrad (68 %) in center (68 %) ter Hrastnik (68 %).

Med vodilnimi nasprotniki so mesta Kranj (65 %), Škofja Loka (66 %), Ribnica (67 %), Novo mesto (65 %) in Ptuj (64 %). 

Graf: odstotek podpore referendumu v posameznih volilnih enotah:

 

Pripravljam graf. Prosim počakajte trenutek.

 

Podatki so bili osveženi ob 21:50. Vir. DVK. Glasove za posamezne okraje si lahko ogledate na straneh Državne volilne komisije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.