Goršek predal posle

Foto: Anže Petkovšek Janko Goršek Karl Turk Foto: Anže Petkovšek Janko Goršek Karl Turk Foto: Anže Petkovšek Janko Goršek Karl Turk Foto: Anže Petkovšek Janko Goršek Karl Turk
Šef policije Janko Goršek je danes posle predal svojemu dosedanjemu namestniku Karlu Turku.
Oglej si celoten članek

Ta bo policijo vodil, dokler vlada ne imenuje novega šefa. Turk bo tako policiste vodil tudi med nadaljevanjem postopkov, ki jih vodijo proti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću. "Računam na to, da bodo kazenske ovadbe po včerajšnjih hišnih preiskavah podane v kratkem. Tudi v bodoče računam na tesno sodelovanje z drugimi organi v državi," napoveduje Turk.

Obeta pa se mu tudi nova napoved stavke policistov. "Treba je ohraniti socialni dialog," opozarja Goršek. Turk pričakuje, da bo nov šef policije imenovan že v kratkem, dobrem mesecu. Verjame pa, da se z ministrom za notranje zadeve Vinkom Gorenakom ne bosta vsebinsko razhajala glede vodenja policije. "Potreben bo profesionalni odnos," napoveduje Turk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.