Gortan na čelu Intereurope

Foto: Žurnal24 Zvezdan Markežič ostaja v Intereuropi.
Tudi Intereuropa je dobila novo upravo, vodil jo bo Ernest Gortan.
Oglej si celoten članek

Nadzorni svet Intereurope, ki ga vodi Bruno Kolerič, je na današnji seji imenoval novo upravo družbe. Novi predsednik uprave je postal Ernest Gortan, član uprave pa Marko Jazbec. Dosedanji začasni prvi mož Zvezdan Markežič pa je na predlog nadzornega sveta odstopil, a vseeno še naprej ostaja v družbi.

Tretjega člana uprave Intereurope niso imenovali, saj predlagan kandidat Gregor Veselko ne izpolnjuje pogoja o petih letih delovne dobe na vodilnem mestu. Nadzorniki pa so svetu delavcev predlagali tudi zamenjavo dosedanje delavske direktorice in obstoječe članice uprave Ondine Jonke.

Le dobre tri mesece na vrhu

Markežič je postal vodilni v Intereuropi 23. februarja, ko je na položaju zamenjal Andreja Lovšina. Tega so nadzorniki razrešili zaradi nedoseganja poslovnih ciljev, prekoračitve pooblastil in kršitve delovnih obveznosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.