Grad v drugačni luči

Foto: Žurnal24 Nagrajeno rešitev Aleša Znidaršiča in Katje Žlajpah so si prvi ogledali Mirjana
Obnova. Izbrali rešitve za tretjo fazo ureditve gradu in muzeja. Zaključek naj bi bil septembra 2012.
Oglej si celoten članek

V Viteški dvorani Mariborskega gradu so včeraj na ogled postavili rešitve arhitekturnega natečaja za ureditev gradu in muzeja, ki naj bi bila končana do septembra 2012. “Takrat bomo razvili kulturni turizem, muzej pa bo končno lahko začel opravljati tudi pokrajinsko funkcijo. Ker bo v kulturi vse manj denarja, nas veseli tudi, da bo finančno samostojnejši,” pove Mirjana Koren, direktorica Pokrajinskega muzeja Maribor, in napove tudi dokončanje stalne razstave Med bliščem in bedo srednjega veka.

Prireditveni prostor mesta
Grad bo z obnovo, vredno 6,5 milijona evrov, pri čemer je tri milijone evropskega denarja, bogatejši za pokrito dvorišče s prireditvenim prostorom, na vzhodni strani bosta urejena večji pedagoški prostor in pedagoško razstavišče, uredili pa bodo tudi ogledne depoje. Začetek del napovedujejo za januar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.