Gradbeni baron bi rad delal v splošno korist

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Po znižanju zaporne kazni in denarne kazni si želi Dušan Černigoj še večji odpustek sodišča.
Oglej si celoten članek

Potem ko so na koprskem višjem sodišču Dušanu Črnigoju in Ožbeju Marcu kazni zaradi kaznivega dejanja preslepitve pri pridobitvi posojila znižali na leto in pol zapora, sta Ajdovca na okrajno sodišče naslovila prošnjo, da bi kazen odslužila na alternativen način. Odločitev sodišča bo znana kmalu, danes pišejo Primorske novice.

Čista lopata Dušan Črnigoj že v koprskem zaporu

Sodnik ajdovskega okrajnega sodišča Patricij Bratuž je pred letom dni nekdanjemu predsedniku uprave ajdovskega Primorja Črnigoju in nekdanjemu vodji kadrovske službe v Primorju Marcu prisodil 28 mesecev zapora zaradi kaznivega dejanja preslepitve pri pridobitvi posojila.

Nova kariera Črnigoj je zaporniški knjižničar

Višji sodniki v Kopru pa so nedavno deloma ugodili pritožbam njune obrambe. Znižali so jima zaporne kazni na 18 mesecev in odpravili denarne kazni.

"Dušan Črnigoj je sodbo višjega sodišča prejel in prevzel, saj se prevzemu ne izmika, kot to velja zanj tudi sicer. Sodbo sodišča sprejema in je ne komentira. Glede na zakonske možnosti in izpolnjevanje vseh pogojev, ki jih zakonodaja določa za prestajanje alternativne sankcije v njegovem konkretnem primeru, upa, da mu bo sodišče s svojo odločitvijo omogočilo prestajati kazen na alternativen način," je časniku dejala Črnigojeva zagovornica Irena Dobravc Tatalovič.

Slovenija Črnigoj še za tri leta za zapahe

Ajdovca poziva za prestajanje kazni še nista prejela, sta pa oba na sodišče naslovila prošnjo, da bi kazen odslužila na alternativen način, in sicer z delom v splošno korist.

Slovenija Črnigoju dve leti in štiri mesece zapora

Na novogoriškem okrožnem tožilstvu so pojasnili, da je predlogoma obeh obsojenih za alternativen način prestajanja kazni državna tožilka Marta Durnik Vukelić nasprotovala. Ali jima bo ajdovski okrajni sodnik Bratuž ugodil, naj bi bilo sicer znano v kratkem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • ode
    17:03 30. April 2018.

    Prej je naredil več sto miljonsko splošno škodo, sedaj bi pa v zameno nekaj ur delal splošno korist. V tej …

  • 10:55 30. April 2018.

    Ta pa je taprav svinjar.Ampak...brezveze pljuvat po njem,saj mu je oblast omogocila vse.

  • 10:32 30. April 2018.

    Ja ni problem, naj gre pometati cesto, pobirati smeti, ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.